Stilte en vrede die vanbinnen IS

In de yogales gaan we altijd op weg daar de stilte en vrede die we vanbinnen beschikbaar hebben. Die stilte is er gewoon – alleen bedekt geraakt onder lagen van haast. Drukte. Gebeurtenissen. Opvattingen.

Goed zitten helpt. Ontspannen maar toch rechtop. Er zijn allerlei manieren & middelen die je helpen om zo te kunnen zitten. Met een diepe zucht laten we alvast wat spanning los. Het lichaam wordt stil. We sluiten de ogen en komen in een heel ander landschap dan gewoonlijk: het landschap van de adem. Het landschap van het levende lichaam.

Van hieruit kijk je anders. Met je adem als anker in het NU, is het mogelijk op een onthechte manier te kijken naar jezelf. Je drukke gedachten. De stress in je lichaam. De geluiden om je heen. Je adem trekt je steeds weer naar het NU. En in het Nu zijn op deze manier, biedt stilte en vrede, omdat je onthecht aan het kijken bent. Wat is er nou echt belangrijk? Zo te zitten, zo te kijken naar alles, is op zichzelf al genezend. En dat is nog maar het begin van de les!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *