Yogales in Veenendaal: rooster / praktische informatie

Rooster

Maandagavond 19.00 uur tot 20.00 uur

Maandagavond  20.15 uur tot 21.15 uur

Woensdagochtend 10.15 uur tot 11.15 uur

Woensdagavond 19.00 uur tot 20.00 uur

Woensdagavond 20.15 uur tot 21.15 uur

Kosten: € 30,00 per maand, dit is gebaseerd op 1 yogales per week. Locatie: Vijftien morgen 2 te Veenendaal. In de schoolvakanties is er geen les. In de zomerperiode is er een poosje geen les en ook geen contributie verschuldigd.

De yogastudio is rustig gelegen. Parkeren is gratis, recht voor het pand. We zijn erg blij met de nieuwe infraroodverwarming: weldadig bij allergieen, reuma en fibromyalgie.
Meenemen: een grote handdoek, flesje water.

Geschenkje van de corona crisis: online aansluiten bij de les blijft mogelijk. 

Vakantierooster 2024:

  • Voorjaarsvakantie: 19-23 februari
  • Meivakantie: 29 april t/m 10 mei
  • Zomervakantie: 15 juli t/m 13 september
  • Herfstvakantie: 28 oktober t/m 1 november
  • Kerstvakantie: 23 december t/m 3 januari

Yoga & spanning
Vaak is een gevoel van spanning in je lichaam gewoon geworden; je bent eraan gewend geraakt. Misschien weet je ook niet meer hoe ontspanning voelt. Mijn yogalessen zijn zo ingericht dat je via de adem, de meditaties en de bewegingen (asana’s: hieronder nader toegelicht), je lichaam de kans geeft om te gaan ontspannen. Je maakt er in elk geval een begin mee. De kalmte in je lichaam werkt kalmte uit in je geest. Het is niet voor niets dat men zegt dat yoga geest en lichaam harmoniseert.

Met een kalme geest ziet je wereld er anders uit. Als er kalmte, balans is, komt er overzicht. Weet je beter wat belangrijk is – en wat niet.

Yoga & Asana’s:
Hoewel we het rustig aan doen, verrichten we wel wat werk. Ik hou van een rustige flow in de asana’s (yogahoudingen). Hierbij krijg je de kans je wijsheidsgeest te laten spreken, want onze competitieve westerse mentaliteit is diepgeworteld. Veel asana’s zijn in stappen op te bouwen. Zo kun je de asana zo doen, dat ‘ie jou goed doet.

Yoga & Mindfulness:
Mindfulness hoort helemaal bij yoga. Mindfulness is het oefenen met een milde, niet oordelende aandacht voor jezelf. Wat voel je, wat gaat er door je geest tijdens je beoefening. Zo ontwikkel je een observerende houding tijdens de yogales en leer je je lichaam en denkgeest veel beter kennen. Al het gedoe van het ego om zich een weg te banen in de wereld. En inzien dat de ander met precies hetzelfde gedoe zit. De opluchting het af en toe te mogen loslaten en een veel ruimere blik te hebben. Te beseffen dat je feitelijk een reusachtige ruimte bent waarin alles wat je ervaart, zich afspeelt. De vreugde te weten dat je altijd je toevlucht kunt zoeken tot deze ruimte, deze stilte, deze kalmte.

Yoga & thuis:
Naast de les, is een regelmatige practise thuis fantastisch. Al is het maar twintig minuten. Ideeen voor je practise doe je gemakkelijk op in de les. Inspiratie is ook te vinden op www.yogaonline.nl

Heb je vragen of wil je je opgeven, laat het weten.