AnneMarie, yoga docente

AnneMarie

In 2006 ben ik me, vanwege een stevige burnout, gaan verdiepen in mindfulness en yoga. In 2009 volgde ik de mindfulness training bij Cuny Berkhout in Driebergen. Daarbij kwamen ook yogaoefeningen aan bod. Dit deed mij zoveel goed dat ik een opleiding ben gaan doen voor yogadocent. Het gemak waarmee mijn yogapraktijk startte en groeide vanaf 2011 bevestigde dat dit mijn pad is. Dat wat je bezielt, geef je als vanzelf door.

Hatha yoga, samen met mindfulness, zijn intussen al jarenlang mijn dagelijkse praktijk.

In de zomer van 2011 rondde ik de Yoga Docenten Opleiding bij Axel Persaud af. Zie www.yogapoint.nl

Opleidingen

In januari 2013 rondde ik de Yoga Docenten Vervolgopleiding af, eveneens bij Axel.

In 2012/2013 deed ik een jaar Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht. http://www.schoolvoorzijnsorientatie.nl

In maart 2014 rondde ik de basisopleiding Mindfulnesstrainer af bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. http://centrumvoormindfulness.nl/

In 2014/2015 deed ik een masterclass ‘yoga voor rug-, nek- en schouderklachten’ bij Samsara in Bunnik. Bij Samsara volgde ik ook de cursus ‘Yoga Anatomie’, leuk en verhelderend.

2015/2016: verdiepingscursus chakra’s bij Samsara.

2018: retraite bij Sri Vasudeva

In 2019 heb ik me aangesloten bij de Sangha in Wageningen. Deze sangha (Meditatiegroep) gaat uit van de stichting Leven in Aandacht en die is weer onderdeel van de Plum Village Community for Engaged Buddhism, in het leven geroepen door Thich Nath Hanh. Ik neem deel aan de bijeenkomsten en draag mijn steentje bij.

2021/2022: Jaartraining Inzichtsmeditatie oftewel Dzochgen, de Tibetaans boeddhistische leer, bij Jan Geurtz.

Het is fantastisch te weten dat we veel meer aan onze eigen gezondheid en (stress)klachten kunnen doen dan we vaak denken. We hebben verbazingwekkend veel mogelijkheden tot onze beschikking om weer tot rust te komen. En vanuit rust opnieuw naar onszelf en ons leven te kijken. Yoga helpt ons tot die rust te komen, en vanuit rust komt er een krachtige verbinding met onszelf. Dat is de basis waarop we kunnen verder gaan, de dag in, de week in, verder met ons leven.

Ik zie het als mijn missie om cursisten hierin te begeleiden. Ik vind het prachtig om de mensen bezig te zien met hun gezondheid, om het verschil te zien tussen hoe ze voor de les binnenkomen en hoe ze na de les weer weggaan. De stilte en rust bouwt gaandeweg het uur op. Soms is die bijna tastbaar.

Yoga brengt harmonie temidden

van de tegenstellingen in onszelf