AnneMarie

20170124_091044

In 2006 ben ik me, vanwege een stevige burnout, gaan verdiepen in mindfulness en yoga. In 2009 volgde ik de mindfulness training bij Cuny Berkhout, een Zijnsgeƶrienteerd trainer in Driebergen. Daarbij kwamen ook yogaoefeningen aan bod. Dit deed mij zoveel goed dat ik een opleiding ben gaan doen voor yogadocent. Dat waar je blij en sterk van wordt, wil je doorgeven! Hatha, Yin en Dru yoga, samen met mindfulness, zijn intussen al jarenlang mijn dagelijkse praktijk.

In de zomer van 2011 rondde ik de Yoga Docenten Opleiding bij Axel Persaud af. Zie www.yogapoint.nl

In januari 2013 rondde ik de Yoga Docenten Vervolgopleiding af, eveneens bij Axel.

In 2012/2013 deed ik een jaar Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriƫntatie te Utrecht. http://www.schoolvoorzijnsorientatie.nl

In maart 2014 rondde ik de basisopleiding Mindfulnesstrainer af bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. http://centrumvoormindfulness.nl/

In 2014/2015 deed ik een masterclass ‘yoga voor rug-, nek- en schouderklachten’ bij Samsara in Bunnik. Bij Samsara volgde ik ook de cursus ‘Yoga Anatomie’, leuk en verhelderend.

2015/2016: verdiepingscursus chakra’s bij Samsara.

Ik heb me verdiept in Dru yoga en Yin yoga. Voor Yin yoga ga ik deze zomer een opleiding doen.

Het is fantastisch te weten dat we veel meer aan onze eigen gezondheid en (stress)klachten kunnen doen dan we vaak denken. Verbazingwekkend groot is de kracht van onze geest, als die maar tot rust kan komen. Ik zie het als mijn missie om mijn cursisten dit te helpen zien.

Ik vind het prachtig om de mensen bezig te zien met hun gezondheid, om het verschil te zien tussen hoe ze voor de les binnenkomen en hoe ze na de les weer weggaan. De stilte en rust bouwt gaandeweg het uur op. Soms is die bijna tastbaar.